Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-09@02:55:03 GMT

عمق زمین لرزه شب گذشته زیاد بود

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۸۷۴۰۴

عمق زمین لرزه شب گذشته زیاد بود

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، دکتر محمد مختاری گفت: زمانی که زلزله ای رخ می دهد دستگاه های لرزه نگاری اطلاعاتی از محل وقوع، گسل و عمق زمین لرزه به دست می آورند.

وی با بیان اینکه معمولا چون دستگاه های لرزه نگاری در نزدیکی محل وقوع کمتر قرار دارند و تعداد آنها کمتر است، اطلاعات اولیه می تواند با خطاهایی همراه باشد، خاطر نشان کرد: زمین لرزه شب گذشته در انتهای شرقی گسل اشتهارد و با عمق ۷ کیلومتر گزارش شده است ولی این اطلاعات اکنون در حال تکمیل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: معمولا بعد از زمین لرزه دستگاه لرزه نگاری تحت عنوان شبکه لرزه نگاری متراکم در محل وقوع زلزله نصب می شود تا علاوه بر تجزیه، تحلیل و ثبت زلزله، عمق و محل دقیق تر و خصوصیات گسل مسبب زلزله را مشخص کنند.

عمق زمین لرزه شب گذشته زیاد بود

وی با بیان اینکه جزییات اصلی بعد از زمین لرزه مشخص می شود، ادامه داد: عمق زلزله شب گذشته حدود ۱۵ کیلومتر به ثبت رسیده؛ هر چه عمق زلزله بیشتر باشد کمتر خرابی و ضرر و زیان به زمین وارد می شود.

به گفته مختاری، هر چه عمق زیادتر باشد امواج با عبور از لایه های مختلف در طول مسیر به علت میرایی بیشتر مقداری از انرژی خود را از دست داده و ممکن است این امر باعث کاهش خسارات شود. چون امواج مسیر بیشتری زیر زمین حرکت می کنند.

رئیس مرکز پیش بینی زلزله پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در خصوص عدم تشخیص زلزله ۵.۲ به عنوان زمین لرزه اصلی یا پس لرزه گفت: هنوز مشخص نیست این زلزله اصلی یا پس لرزه بوده ولی اکنون که بیشتر از ۱۲ ساعت از زلزله می گذرد و می توان با یقین بیشتری گفت که زمین لرزه شب گذشته پس لرزه نبوده است.

پس لرزه ۵.۲ ریشتری در این منطقه معقول نیست

به گفته مختاری، پس لرزه در این منطقه به بزرگی ۵.۲ ریشتر غیر معقول است؛ این موضوع بر اساس تقسیم بندی های بزرگ زمین لرزه انجام می گیرد.

رئیس مرکز پیش بینی زلزله پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله تصریح کرد: به عنوان مثال زمین لرزه های البرز بزرگ هستند و تعدادشان کم است؛ در قسمت زاگرس تعداد زمین لرزه زیاد بوده ولی کوچکتر است؛ بنابراین انتظار زمین لرزه بیشتر از ۵.۲ را نمی توان داشت.

وی تاکید کرد: باز هم باید این موضوع را بدانیم که زمین لرزه به هیچ عنوان قابل پیش بینی نیست.

رئیس مرکز پیش بینی زلزله پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در خصوص اینکه گسل اشتهارد گسل های دیگر را فعال می کند، تاکید داشت: گسل اصلی مربوط به زلزله ۵.۲ ریشتری دیشب گسل انتهای اشتهارد بوده است؛ اینکه گسل اشتهارد دو گسل دیگر را فعال می کند جزء حدسیات است. در موقعیتی نیستیم که بگوییم گسل اشتهارد گسل های دیگر را فعال کرده؛ اگر فعال کند باید اثری از آن را که در قالب زلزله است ببینیم.

مختاری با تاکید بر اینکه زمین لرزه ها می توانند گسل های نزدیک خودشان را حرکت بدهند، گفت: ولی این موضوع شرط لازم نیست و شاید اتفاق نیافتد.

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۸۷۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت رکورد گرمای هوا از غرب کره زمین به شرق رسید

 اروپا سال گذشته میلادی رکورد بیشترین روزهای گرم را تحمل کرد تا جایی که اسپانیایی‌ها برای بارش باران دست به دعا شدند، اما امسال نوبت ساکنین شرق و جنوب شرقی آسیا است که این گرمای شدید را تحمل کنند.

به گزارش ایرنا، تغییرات آب و هوایی چند سالی است که میانگین دمای هوای کره زمین را به شدت افزایش داده و نگرانی‌هایی را در مورد اینکه انسان چگونه می‌تواند خود را با چنین شرایطی وفق دهد، به وجود آورده است.

افزایش مرگبار دمای هوای زمین که سال گذشته قاره اروپا به ویژه کشورهای غرب آن را گرفتار کرده بود، حالا به آسیا و جنوب شرقی این قاره راه یافته است.

سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا با اشاره به تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی، اعلام کرد که با وجود کاهش پدیده آب و هوایی ال نینو که به افزایش گرما منجر می‌شود، شرایط غیرعادی گرمای هوا رخ داده است.

داده‌های این موسسه نشان می‌دهد که از ژوئن سال گذشته، هر ماه رکورد دوره‌های قبل را زده در صورتی که آوریل ۲۰۲۴ نیز از این قاعده مستثنی نبود و ۱.۵۸ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین دوره ۱۸۵۰-۱۹۰۰ بود.

بر اساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل، آسیا سریعتر از میانگین جهانی در حال گرم شدن است.

از ماه گذشته میلادی کشورهای شرق و جنوب شرقی آسیا به علت گرمای شدید هوا با بحران‌هایی همراه بودند که آنها را در مقاطعی مجبور به تعطیلی ادارات و مدارس کرد.

2 مقام ارشد آژانس هواشناسی اندونزی امروز (چهارشنبه) گفتند که این کشور گرم ترین ماه آوریل خود را در بیش از چهار دهه گذشته تجربه کرده است. درحالی که اداره هواشناسی کره جنوبی روز گذشته (سه‌شنبه) اظهار نظر مشابهی را مطرح کرد و اعلام کرد که این کشور گرم ترین آوریل خود را از زمان شروع ثبت رکوردهای جامع در سال ۱۹۷۳ تجربه کرده و میانگین دمای روزانه بیش از ۲.۵ درجه نسبت به سال‌های گذشته بیشتر بوده است.

این اداره در بیانیه‌ای تاکید کرد که جریان‌های پرفشار «بر روی دریای فیلیپین و شرق تایوان ایجاد و در نتیجه بادهای جنوبی گرم» با فشار بالا به کره جنوبی وارد شدند.

در این منطقه، بخش‌های وسیعی از جنوب و جنوب شرقی آسیا به تازگی در اثر موج گرمایی که از میانمار تا فیلیپین را در نوردید، با گرمای سوزان مواجه شدند. ساکنان این مناطق ماه گذشته به دلیل افزایش دمای بی سابقه مجازات شدند.

بیش از ۱۰۰ رکورد دمای هوا در سراسر ویتنام در ماه آوریل ثبت شد، در حالی که بنگلادش و میانمار نیز شاهد شکسته شدن رکوردهای گرمای هوا در این ماه بودند.

فیلیپین از جمله کشورهایی بود که به علت گرمای شدید هوا مدارس خود را در هفته گذشته به مدت 2 روز تعطیل کرد و حالا اسقف‌های این کشور مردم را به خواندن دعای باران دعوت کرده اند.

طرح این درخواست یادآور دست به دعا برداشتن مردم یکی از شهرهای جنوب اسپانیا در آوریل سال گذشته است که پس از تحمل چندین هفته گرما آنها را به سمت دعا برده بود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ثبت رکورد گرمای هوا از غرب کره زمین به شرق رسید
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد